-Bakan Soylu, Bayramın 1. Gününü Hakkari’de Geçirdi

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Kurban Bayramın birinci gününü Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde geçirdi.

HAKKARİ- Yüksekova ve Şemdinli’de bir dizi bayram ziyaretinde bulunmak üzere dün gece saatlerinde Yüksekova Havalimanına gelen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, İl ve İlçe protokol heyeti tarafından karşılandı. Burada polis mangasını selamlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, geceyi geçirmek üzere konvoy eşliğinde Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığına geçti.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, 3. Piyade Tümen Komutanlığı caminde asker, polis ve vatandaşlar ile bayram namazını kılıp, burada ilk bayramlaşmayı geçekleştirdi. Komutanlık merkezinde düzenlenen kurban kesim törenine katılan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, buradan beraberindeki heyet ile hava yolu ile Şemdinli İlçesine geçti.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, ilk olarak sınır üs bölgesinde bulunan Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret etti. Tabur’da görevli asker ve güvenlik korucularıyla bir araya gelerek, görevli asker ve güvenlik korucularıyla bayramlaşıp, açıklamalarda bulundu.

Buradaki ziyaretin ardından Şemdinli’nin Derecik Beldesinde Şehitlik açılışını yapmaya geçen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, burada belde sakinleriyle buluştu, bayramlaştı ve düzenlenen törenle şehitliğin açılışını gerçekleştirip, şehitliğe karanfil bıraktı. Tören sonrası Belde de ev ziyaretlerinde bulunan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, vatandaşların taleplerini dinledi. Ev ziyaretler sonrası Belde de cuma namazı kılan ve buradaki ziyaretini tamamlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, halk bayramlaşma törenine katılmak üzere yeniden Yüksekova İlçesine döndü.

Yüksekova’da binlerce vatandaşın katıldığı bayramlaşma töreninde devlet-vatandaş ilişkisinde samimi, sevgi ve huzur dolu bir tablo sergilenirken, son iki yılda bölgede gerçekleştirilen önemli yatırımlar hakkında konuşuldu. Bu kapsamda bayramlaşma töreninde yaklaşık 3 Bin katılımcıya Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, Belediyemizin Yatırım Programı ve İş Takvimi hakkında paylaşımlarda bulundu. Tören vatandaşların oluşturduğu uzun kuyrukla, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ve protokol üyelerinin bayramlaşması ile son buldu.

Yüksekova ve Şemdinli ziyaretlerini tamamlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, Van’ın Başkale İlçesinde gerçekleştireceği bayramlaşma ziyaretleri için İlçe’den ayrıldı.