-Sondaj çalışmamız olumlu sonuç verdi

Belediyemizin, şehrin içme suyuna takviye olarak yeni su kaynaklarının kazandırılması için başlattığı sondaj çalışmalarının ilki tamamladı. İlk sondajdan saniyede 5 litre su çıktı.

HAKKARİ- İki günde bir 3 saat su verilebilen Hakkari’de yaşanan içme suyu sorunun bir an önce çözülmesi için dört koldan çalışan belediyemiz şehir içi içme suyu şebekesine takviye yeni su kaynakları kazandırmak için bir süre önce Merzan Mahallesinde başlattığı ilk sondaj çalışmasını tamamlayarak, sondaj kuyusundan saniyede 5 litre tazyikle akan su çıkardı.

İlk sondajdan çıkan saniyede 5 litre tazyikli suyun 2 bin 500 nüfusa yeterli olacak. İlk sondajın tamamlanmasıyla belediyemizin ikinci sondaj çalışmaları aynı mahalle üzerinde belirlenen farklı noktada başladı.

“SONDAJLAR İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ GÜÇLENDİRECEK”

Burada incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, alternatif çözümlerle şehir içi içme suyu şebekesine bağlanacak su kaynaklarını güçlendirmek için sondaj çalışmalarının yapıldığını, bu kapsamda ilk sondajın tamamlandığını, ikinci sondaja başladıklarını belirterek, şehir genelinde belirlenen altı ayrı nokta üzerinde yıl boyunca sondaj çalışmalarının sürdürüleceğini ifade etti.