-İlhan VARANK Sınavlara Hazırlık Çalışma Merkezi’miz Açıldı

Kentteki eğitim, sosyal ve kültürel alanlardaki hizmetlerinin geliştirilmesi üzerine belediyemizin başlatmış olduğu projeler kapsamında Atlılar Caddesi üzerinde bulunan ek hizmet binamızın ikinci katında üç derslikten oluşan Sınavlara Hazırlık Çalışma Merkezi’miz düzenlenen törenle hizmete açıldı.

HAKKARİ- 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizden eğitimci Prof.Dr. İlhan VARANK’ın ismiyle açılan çalışma merkezinin açılış törenine; Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Altuğ Kürşat ŞAHİN, Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre TAYANÇ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi KORKMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel DURGUN katıldı.

“VALİ TOPRAK'TAN BAŞKAN EPCİM’E TEŞEKKÜR”

Törende bir konuşma yapan Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, Hakkâri Belediyesi’nin gençlerin ve öğrencilerin sınavlara hazırlanması, test tekniklerini geliştirmeleri ve sınavlarda başarılı olabilmeleri için böyle bir mekânı Hakkâri’ye kazandırdığını söyledi.

Vali TOPRAK, öğretmenlerinin gözetiminde özel bir ortamda hem teknik hem de bilgi yönünden desteklenecek olan öğrencilere, sınavlarda başarılı olacakları ayrıntıların öğretileceği ifade etti.

İlk aşamada 60 öğrencinin aynı anda ders çalışıp, test çözebileceğini ve okuma alışkanlığını gelişebileceğini kaydeden TOPRAK, "Ben bu hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Cüneyt Bey’e teşekkür ediyorum. İnşallah gençlerimize hayırlı hizmetler sunması dileğiyle tesisimizi açıyoruz." şeklinde konuştu.

Ardından Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, Belediye Başkanımız Cüneyt EPCİM ile birlikte açılışını yaptığı İlhan VARANK Sınavlara Hazırlık Çalışma Merkezi’ni gezerek burada ders çalışıp sınavlara hazırlanan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

“ÇALIŞMA MERKEZİNE ÖĞRETMEN DESTEĞİ VERİLECEK”

YGS, LYS, KPSS ve TEOG gibi sınavlara hazırlık ile kitap okuma faaliyetlerini geliştirmek isteyen öğrenci ve gençlerin haftanın 7 günü sabah saat 08:00’den akşam 20:00’ye kadar yararlanabileceği merkeze, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından destek verilerek öğretmenlerin gözetiminde ders çalışma ve okuma faaliyeti yapılacak. Aynı zamanda rehber öğretmenler gözetiminde soru çözme ve yönlendirme işlemleri de yapılacak.

Ayrıca İlhan VARANK Sınavlara Hazırlık Çalışma Merkezi’ne talebin artması durumunda kapasite artırımına gidilecek.