-Larvalara karşı ilaçlama çalışması

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekibi yaklaşan bahar mevsimi öncesi kentte toplum sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarını başlattı.

HAKKARİ- Yaz aylarının başlıca sorunlarından olan sinek ve haşerelere karşı şehir merkezinde başlatılan çalışmalar kapsamında larva ilaçlama çalışması ile karasinek, sivrisinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için su birikintileri, bataklık, kanallar, fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlamalar yapılıyor.

Yapılan ilaçlamada biyolojik ilaçlar kullanılarak larvaların tamamen yok edilmesi hedeflenirken, diğer canlıların ilaçlamalardan etkilenmemesi sağlanıyor ve çalışmaların 15 gün arayla mekanik pülverizatörle ile sürdürüleceği belirtildi.